Vesiportaali

Forssan vesihuoltoliikelaitoksen asiakkaat voivat käyttää Vesiportaalia seuratakseen omaa vedenkulutustaan web-sovelluksessa tai mobiilisovelluksessa, joka on saatavilla sekä Android- että iOS-laitteille. Kulutustietoja voi tarkastella päivä-, viikko-, kuukausi- tai vuositasolla. Asiakkaat voivat katsoa vesimittareiden kokonaislukemia tai tiettyjen aikavälien kulutusta. Mittareiden antamien infokoodien avulla voidaan ilmoittaa myös mahdollisista vuodoista ja muista hälytyksistä.

Hälytykset ja ilmoitukset

Hälytykset vuodoista ja muista mittariongelmista lähetetään asiakkaan määrittelemiin sähköpostiosoitteisiin. Jos asiakas on asentanut Vesiportaalin mobiilisovelluksen, hän voi valita vastaanottavansa ilmoitukset myös suoraan mobiililaitteeseensa.

Kirjautuminen ja tilin hallinta

Kirjautuminen Vesiportaaliin tapahtuu luomalla tili sähköpostiosoitteella, jonka vahvistaminen edellyttää linkin klikkaamista saapuneessa sähköpostiviestissä. Kirjautua voi myös Apple-, Facebook- tai Google-tunnuksilla. Tilin luotuaan asiakas voi linkittää kulutuspisteen tiliinsä siirtymällä Vesiportaalin ”Kulutuspisteet”-osioon ja valitsemalla ”Linkitä kulutuspiste tilillesi”. Tässä vaiheessa asiakkaan tulee syöttää kulutuspiste-, mittari- ja maksaja-asiakasnumero, jotka löytyvät vesilaskusta.

Lisäsähköpostiosoitteiden käyttö

Lisäsähköpostiosoitteet voidaan määrittää Kulutuspisteet-osiossa Vesiportaalissa. Asiakas voi kullekin lisäsähköpostiosoitteelle erikseen asettaa käyttöoikeudet, jotka määrittävät käytetäänkö osoitetta hälytysten toimittamiseen, kulutustietojen tarkasteluun tai molempiin tarkoituksiin.

Kun kulutustietojen tarkastelu on aktivoitu, kyseisellä lisäsähköpostilla kirjautunut käyttäjä pääsee näkemään kulutuspisteen kulutustiedot. Tämä sisältää infokoodien tarkastelun ja vedenkulutuksen seurannan. Lisäksi käyttäjä voi hallinnoida omia mobiililaitteitaan, joihin on tilattu hälytykset kyseiseltä kulutuspisteeltä. Käyttäjä ei kuitenkaan pääse käsiksi muihin kulutuspisteen asetuksiin tai muiden henkilöiden laitetietoihin.

Mittaritiedot ja kulutusnäkymät

Etäluettava mittari lähettää tietoja tunnin välein, mutta haja-asutusalueilla harvemmin. Ilman etäluettavaa mittaria Vesiportaalin käyttö ei ole mahdollista. Kirjautunut käyttäjä näkee oletuksena 25 viimeisintä lukemaa.

Käyttäjät voivat vaihtaa näkymää kokonaislukeman ja kulutuslukeman välillä. Kokonaislukemassa käyttäjä näkee diagrammissa vesimittarilla olevan kokonaislukeman eri ajanhetkiltä. Kulutuslukemassa puolestaan voidaan tarkastella aikajakson väleillä tapahtunutta kulutuksen määrää.

Tarkat lukemat näkyvät, kun hiiren kursori viedään diagrammin palkin päälle. Päivänäkymässä valitaan tarkasteltava päivä kalenterista. Viikko-, kuukausi- ja vuositasolla on mahdollista ’porautua’ yksittäiseen päivään.

Hälytysasetukset

Asiakkaat voivat aktivoida sähköpostihälytykset toimintahäiriöistä tai muista mittarin ilmoittamista ongelmista. Hälytys lähetetään asiakkaan asettamiin sähköpostiosoitteisiin heti, kun Vesiportaali havaitsee ongelman.

Tuki

Kysymyksissä tai ongelmatilanteissa asiakkaat voivat olla yhteydessä tukipalveluun sähköpostitse: support.vesiportaali@elkome.com.